LEGO® Architecture

21002 Empire State Building     € 18,50              UITVERKOCHT                                                                                        

Leeftijd: 10+ 

 

Voltooid in 1931 tijdens het hoogtepunt van de Grote Depressie. Het Empire State Building was het hoogste gebouw ter wereld tot 1972, toen het World Trade Center werd geopend.

Het Empire State Building is een wolkenkrabber in art-decostijl en wordt beschouwd als het symbool van de Amerikaanse wolkenkrabbers. Het prachtige gebouw is zelfs uitgeroepen tot een van de zeven wonderen van de wereld. 

Dit gouden LEGO-model, mede-ontwikkeld en ontworpen door Adam Reed Tucker, viert het design van een van de eerste wolkenkrabbers ter wereld.

Deze replica van het architectonische herkenningspunt in New York City is perfect voor elke architectuur fan!

• 77 onderdelen
• Boekje met bouwinstructies en geschiedenis (alleen in het Engels)

 

21013 Big Ben     € 75,00

Leeftijd: 12+ 

 

Big Ben is de bijnaam van de grote klok die in de klokkentoren van het Palace of Westminster in Londen hangt.

 

Big Ben is genoemd naar de politicus Benjamin Hall (1802-1867) die aanzet gaf tot de bouw van de toren en vanwege zijn rijzige gestalte Big Ben werd genoemd. De grote klok werd geïnstalleerd in 1858. Op 31 mei 1859 begon het uurwerk te tikken, om pas in 1956 voor het eerst te worden stilgezet voor onderhoud.

 

 • 346 onderdelen

 • Boekje met bouwinstructies en geschiedenis (alleen in het Engels)

 

 

21015 De Toren van Pisa     UITVERKOCHT

Leeftijd: 12+ 

 

De Toren van Pisa is de vrijstaande klokkentoren (een campanile) bij de kathedraal van Pisa (Duomo di Pisa). De toren is een van de onderdelen van de Piazza dei Miracoli. Bouwmeesters waren Gugilmo en Buonanno.

 

Kort na het begin van de bouw in 1173 begon de toren al over te hellen. Doordat men loodrecht verder bouwde, is de toren niet alleen scheef maar ook krom.


De toren is 55,85 meter hoog en het gewicht wordt geschat op 14 453 ton. De huidige helling is ongeveer 10%. De toren heeft 297 treden.

 

 • 345 onderdelen

 • Boekje met bouwinstructies en geschiedenis (alleen in het Engels)

 

 

21019 De Eiffel Toren     € 75,00

Leeftijd: 12+ 

 

De presentatie van de LEGO Architecture interpretatie van een van de meest iconische monumenten ooit gebouwd - De Eiffel toren.

 

Ontworpen en gebouwd door de Franse ondernemer Gustave Eiffel. Het originele 324-meter hoge meesterwerk van smeedijzer vormde de grote ingang van de Wereldtentoonstelling in 1889.

 

Vandaag de dag is de Eiffeltoren een van de populairste bezienswaardigheden van de wereld, en trekt miljoenen nieuwsgierige bezoekers uit de hele wereld elk jaar.

 

 

 • 321 onderdelen

 • Boekje met bouwinstructies en geschiedenis (alleen in het Engels)

 

21026 Venice Skyline     UITVERKOCHT

Leeftijd: 12 +

 

Beleef de magische architectuur van Venetië met deze prachtige bouwset die zowel de beroemde Rialtobrug, de Basiliek van San Marco, de Campanile van Venetië, de zuilen met de Heilige Theodorus en de gevleugelde leeuw van San Marco en de Brug der Zuchten omvat. De LEGO® bouwwerken op schaal in deze set zijn speciaal ontworpen voor een unieke, leerzame bouwervaring en hebben een realistisch kleurschema. De waterpartijen zijn afgebeeld op de met tegels bedekte bodemplaat voor een extra dimensie en een gevoel van authenticiteit in dit gedetailleerde model van één van de mooiste steden ter wereld.

 

 

21027 Berlin Skyline     € 90,00 UITVERKOCHT

Leeftijd: 12+

 

Beleef de architectonische essentie van Berlijn met deze prachtige set met het beroemde Rijksdaggebouw, de overwinningszuil, de BahnTower, de tv-toren van Berlijn en de Brandenburgse poort samen in een prachtige skyline. De LEGO® bouwwerken op schaal in deze set zijn speciaal ontworpen voor een unieke, leerzame bouwervaring en hebben een realistisch kleurschema. Bij dit magnifieke model horen ook 3 stukken van de Berlijnse muur met graffiti-opdruk, die een historisch accent geven aan de gedetailleerde modellen van gebouwen uit één van de meest betoverende steden ter wereld.

21028 New York Skyline     € 50,00

Leeftijd: 12+

 

Breng een ode aan de architectonische veelzijdigheid van New York City, met dit gedetailleerde LEGO® model. De modellen uit de LEGO Architecture Skyline collectie zijn uiterst geschikt om te etaleren in huis of op kantoor. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor liefhebbers van reizen, architectuur, cultuur, geschiedenis en design. De sets hebben een natuurgetrouw kleurschema en zijn nauwkeurig op schaal gemaakt voor een realistische weergave van de onderlinge proporties. De set bestaat uit het beroemde Flatiron Building, Chrysler Building, Empire State Building, One World Trade Center en het Vrijheidsbeeld, en is voorzien van een decoratief naamplaatje.

 • De set omvat de beroemde gebouwen Flatiron Building, Chrysler Building, Empire State Building, One World Trade Center en het Vrijheidsbeeld

 • Het bijgesloten boekje bevat informatie over de ontwerper van de set, de architectuur en geschiedenis van de gebouwen en historische feiten over de stad New York en het architectonische erfgoed ervan (alleen in het Engels; versies in andere talen kunnen worden gedownload van LEGO.com/architecture) Vraag je ouders om toestemming alvorens je online gaat.

 • Met 4 x 32 sokkel met tegels en naamplaatje

 • De LEGO® Architecture serie is een LEGO eerbetoon aan de wereld van de architectuur, speciaal ontwikkeld voor liefhebbers van design, architectuur en geschiedenis

 • Afmetingen: 26 cm hoog, 25 cm breed en 4 cm diep

21034 London Skyline     € 50,00

Leeftijd: 12+

 

Bouw dit gedetailleerde LEGO® model als een prachtig eerbetoon aan de architectonische veelzijdigheid van Londen. De LEGO Architecture Skyline collectie bestaat uit modellen die zichtbaar in huis of op kantoor kunnen worden geplaatst. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor liefhebbers van reizen, architectuur, cultuur, geschiedenis en design. De sets hebben een natuurgetrouw kleurschema en zijn nauwkeurig op schaal gemaakt voor een realistische weergave van de onderlinge proporties. De set bestaat uit: the National Gallery, Nelson’s Column, London Eye, Big Ben (the Elizabeth Tower) en Tower Bridge en is voorzien van een decoratief “London” naamplaatje.
Inclusief National Gallery, Nelson’s Column, London Eye, Big Ben (the Elizabeth Tower) en Tower Bridge.

 • Het water van de Thames wordt aangeduid met transparante tegeltjes op een bodemplaat.

 • De Tower Bridge kan open en dicht.

 • Het bijgesloten boekje bevat informatie over de ontwerper van de set, de architectuur en geschiedenis van de gebouwen en historische feiten over de stad Londen en het architectonische erfgoed ervan (alleen in het Engels. Versies in andere talen kunnen worden gedownload van LEGO.com/architecture)

 • Inclusief 4 x 32 bodemplaat met tegels en decoratief “London” naamplaatje.  

21044 Parijs Skyline     € 50,00

Leeftijd: 12+

 

Beleef de grandeur van de architectuur van Parijs met deze magistrale LEGO® Architecture Skyline set, waarin de beroemde Arc de Triomphe, de Champs-Elysées, de Tour Montparnasse, het Grand Palais, de Eiffeltoren en het Louvre worden gecombineerd tot een inspirerende skyline.

Elk LEGO model uit deze set biedt een unieke en uitdagende bouwervaring, heeft een realistisch kleurenschema en een schaal die klopt. Parkgedeelten met gras en bomen en een decoratief naamplaatje van Parijs maken dit zeer gedetailleerde model van 's werelds meest romantische stad helemaal af. Een 'magnifique' blikvanger voor thuis of op kantoor!

 • Een LEGO® Architecture interpretatie van Parijs.

 • Bevat een selectie van de meest beroemde bezienswaardigheden van Parijs, zoals de Arc de Triomphe, de Champs-Elysées, de Tour Montparnasse, het Grand Palais, de Eiffeltoren en het Louvre, plus parkgedeelten met gras en bomen.

 • Het bijgesloten boekje bevat informatie over de ontwerper, de architectuur en geschiedenis van elk gebouw en historische feiten over de stad Parijs en het architecturale erfgoed (alleen in het Frans en Engels; versies in andere talen kunnen worden gedownload op LEGO.nl/architecture).

 • Inclusief 4x32 bouwplaat met tegels en een decoratief naamplaatje met daarop 'Paris'.

21054 Het witte huis     € 85,00

Leeftijd: 18+

 

Je hebt het druk. Het voelt alsof je altijd onderweg bent. Dus als je een keer wat tijd over hebt, wil je graag je batterij opladen door je te focussen op een leuke, creatieve uitdaging. En dat is precies waar het om draait bij het bouwen van het Witte Huis met LEGO® stenen.

Bewonder de details
Met dit knutselproject zet je je hoofd en handen aan het werk. Bouw de details na van de neoklassieke zuilen van de ambtswoning van de president, de zuilengangen die de oostvleugel en westvleugel verbinden en de omringende tuinen en fontein. Dit LEGO Architecture model van het Witte Huis (21054) kan worden opgedeeld in 3 gedeelten om alles goed van dichtbij te kunnen bekijken. Het is inclusief een LEGO steen met het opschrift 'The White House' om de inspirerende replica compleet te maken.

LEGO sets voor jouw levensstijl
Ontsnap aan de dagelijkse beslommeringen en bouw alle stress van je af met dit stijlvolle model – een echte blikvanger voor thuis of op kantoor. Dit model maakt deel uitvan een collectie LEGO bouwsets voor volwassenen die zijn geïnteresseerd in kunst, design, architectuur en popcultuur: het ideale geschenk voor jezelf of de hobbyisten in je leven.

 • Dit LEGO® Architecture model van Het Witte Huis (21054) weet het neoklassieke ontwerp en de pracht van deze wereldberoemde residentie van elke president van de Verenigde Staten sinds 1800 op een prachtige manier te vangen.

 • Geniet van deze LEGO® bouwset voor volwassenen met details zoals de ambtswoning, de westvleugel, de oostvleugel en de zuilenrijen van het Witte Huis, plus de rozentuin en de Jacqueline Kennedy Garden.

 • Het model kan eenvoudig worden opgedeeld in 3 gedeelten, zodat je alle architectonische details van dichtbij kunt bewonderen. Het is ook inclusief een LEGO® steen met daarop 'The White House', die de blikvanger helemaal afmaakt.